Un gand

marți, 22 noiembrie 2011

Ce înțeleg românii din Biserica?

În urma unui studiu oameni de diferite vărste au răspuns la întrebarea „ ce înseamnă...? ” sau „ce înțelegeți prin...?”, astfel cu privire la anumiți termeni pe care îi folosim atât de des în biserică. Acestea pot fi parerile oamenilor care îi ai lângă tine, s-au care trec pe lângă tine în fiecare zi!


Despre cuvântul mântuire au spus că înseamnă: credință, stare de bine, iertare de păcate, liniște sufltească, putere și viață, ajungerea în Împărăție, fericirea după moarte, absolvit de păcate, împăcat cu lumea, apropiere de Dumnezeu, starea de a fi acceptat de Dumnezeu, împăcare cu sine, dezlegare de păcate, un nou început, a face ceea ce vrea Dumnezeu, viața religioasă, iertarea și grija lui Dumnezeu față de oameni, trecerea de partea lui Dumnezeu, viață nouă - viață liniștită, rezolvarea tuturor problemelor.


Despre cuvântul credință au răspuns astfel: religie, încredere, dragoste, credință în fecioara Maria, puterea luminii, credință în jerfa lui Cristos, frică, siguranță, lipsă de imaginație, lipsă de identitate, stereotip, opusul muncii, adevăr, încredere în Cel atotputernic, credincioșie, manipulare, ideal, crez propiu, nevoie a oamenilor.


Despre neprihănire : milă față de om, puritate, neliniștit, inocent, cu mai puține păcate, ceva religios, evadat, „nu știu”. 


Cu privire la evlavie au spus: credință, „nu știu”, smerenie, suspect, merge mult la biserică, empatie. 

Un comentariu: