Un gand

duminică, 7 aprilie 2013

Rămâneți în dragostea Lui...


„… Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi…”

Și am putea spune și invers: „ Dacă rămânem în Dumnezeu, ne iubim unii pe alții.”
Dumnezeu – Dragostea este Mediul nostru. Dacă suntem în El, trăim din El și ca El.
Tot răul din viața noastră are o singură cauză: nu suntem deplin în Hristos, în iubire.
Toate păcatele răsar acolo unde nu este iubire. Iubirea le stinge pe toate.
Mântuirea este: Dumnezeu în noi, Hristos în noi - și aceasta este cu putință numai prin iubire, după ce am crezut. Toată teologia, toată filozofia, tot adevărul se cuprind în iubire.

Creștin adevărat este numai cel ce iubește cu iubirea lui Dumnezeu.
Cu mulți ani în urmă, un tânăr creștin a călătorit spre Brazilia. Pe vapor nu a ascuns faptul că el aparține Domnului Isus. Astfel a trebuit să suporte de-a lungul călătoriei multă batjocură.

Într-o zi veni căpitanul cu o lunetă pe puntea vasului. Privea prin lunetă cerul și murmura mereu: „Nu-L văd, nu-L văd!” Pe punte veniră mulți oameni pentru a vedea ce face căpitanul. El luă luneta de la ochi și spuse zâmbind: „ Chiar acum m-am uitat după Dumnezeu, dar nu L-am văzut.” Toți priveau cu un zâmbet batjocoritor spre tânărul creștin.

El se îndreptă cu seriozitate către căpitan și spuse cu voce tare, ca să-l audă și ceilalți: „Nu Îl vedeți pe Dumnezeu? Nu nu poate fi altfel. În Biblie scrie: „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” (Matei 5:8). Acum știți, domnule căpitan, de ce nu-L vedeți pe Dumnezeu? Pe puntea vasului se făcu o liniște de mormânt.

Dumnezeu este ascuns aroganței omenești. Dar El s-a descoperit în Isus Hristos, Fiul Său, venit în lume ca om. Cine se îndreaptă spre El, spre Mântuitorul, ca un păcătos, pe acela El îl primește, îi iartă toată vina și îi dăruiește o inimă curată. Numai în această stare, omul este capabil să-L recunoască pe Dumnezeu.

Bogat cu adevărat este numai cel ce iubește cu iubirea lui Dumnezeu.
Puternic cu adevărat este numai cel ce iubește cu iubirea lui Dumnezeu.
Să ne deschidem inima pentru iubirea lui Dumnezeu, și atunci putem să nu ne mai temem de nicio rătăcire. Toate duhurile rătăcirii sunt arse în flacăra iubirii.

1 Ioan 4:8 „Cine nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.”

Cine iubește din toată inima pe Dumnezeu nimic nu-i poate sta în cale.
Cine nu iubește ce iubește Dumnezeu și nu urăște ce urăște Dumnezeu, acela nu cunoaște pe Dumnezeu.
Să iubim ce și cum iubește Domnul Isus și atunci iubirea noastră este adevărată și sfântă, așa cum este iubirea Lui. (Ioan 13:1)

Autor: Nicolae Moldoveanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu